Полицията разби канал за трафик на нелегални мигранти в Бургас.Районната прокуратура привлече

...
Полицията разби канал за трафик на нелегални мигранти в Бургас.Районната прокуратура привлече
Коментари Харесай

Разбиха канал за трафик на мигранти в Бургас, тарторът - жена!

Полицията разруши канал за трафик на незаконни мигранти в Бургас.

Районната прокуратура притегли към наказателна отговорност жена и трима мъже, на които са повдигнати обвинявания за подкрепяне на 15 жители на Афганистан да преминат през територията на страната, като обвинените са целели да получат полза за себе си, оповестиха от обвиняването.

Престъпните действия са осъществени на 18 и на 19 декември.Обвиняемите са привлечени към наказателна отговорност, като всеки от тях е имал избрана роля в организацията и самото транспортиране на непознатите жители.

Жената е работила в ролята на помагач, склонявайки съзнателно тримата мъже. незаконно да превозят 15 афганистански граждани през територията на страната.

Тя им е давала директиви и разпореждания. Предоставяла им е и материална полза. Улеснила е осъществяване на закононарушението, давайки препоръки, уточнения за закононарушението и набавяйки средства за осъществяването му.

Жената е арестувана на територията на област Хасково. Спрямо нея е импортирано искане в съда за установяване на мярка за неотклонение „ задържане под стража “. Двама от мъжете са управлявали две транспортни средства, в които са транспортирани непознатите жители. Спрямо тях Районен съд е определил ограничения за неотклонение „ домакински арест “.

Третият мъж е работил в ролята на помагач. Той е управлявал автомобил пред транспортните средства, в които са били непознатите жители. Така е спомагал да бъде избиран маршрут, по който да няма чиновници на реда, имащи опция да извършат инспекция. Спрямо него е постановена мярка за неотклонение „ задържане под стража “.



Подробности по случая бяха разкрити пред медиите от прокурор Иван Кирков-административен началник на Районна прокуратура-Бургас и старши комисар Калоян Калоянов-директор на ОД на Министерство на вътрешните работи.

Те оповестиха, че обвинените са работили при високо равнище на нелегалност. При транспортиране на непознати жители е имало коли, движещи се пред и зад тях, които са променяли своите места от време на време.

Така са следили за чиновници на реда по набелязания авансово маршрут. Наемани са хора от различни обитаеми места, пред които е трябвало да минават транспортните средства с непознати жители.

Те е трябвало да алармират, в случай че виждат полицейски чиновници. Цялата връзка се е правила в действително време. В дома на дамата са открити множество мобилни телефони, сим карти на телефонни оператори от разнообразни балкански страни, два револвера, както и парични суми в разнообразни валути.

Специализираната интервенция по задържането на обвинените е извършена от чиновници на отдел „ Криминална полиция “ при ОД на Министерство на вътрешните работи и ДАНС, а дейностите са осъществени под надзора на прокуратура та.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР